Et & Mangal > Hismar Et & Mangal Hakkında    
 
Hismar Et Mangal Evi, Hismar Hipermarket bünyesinde 2012 yılının Ramazan Ayında hizmete başlamıştır. Kuruluş amacı Çorlu halkına kaliteli Trakya etlerini çeşitli marinasyon ve dinlendirme yöntemlerini kullanarak etin mevcut lezzetini daha da arttırarak daha farklı damak tatlarına ulaştırmayı prensip edinmiştir. Farklı lezzetleri farklı bir sunum satış sistemi ile Çorlu da bir ilk olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Hismar Et Mangal Evi "Siz Alın Biz Pişirelim" sloganı ile market satış sistemi ve restaurant hizmetini birleştirmiştir.

Neden Et yemeliyiz
Besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. 100 gram ette 15 ila 20 gram protein bulunur. Etin içinde ayrıca fosfor, demir ve bakır gibi madensel tuzlar, A, D vitaminleri ve B vitamini bileşikleri vardır. Özellikle karaciğer demir ve bakır mineralleri, A ve D vitaminleri yönünden daha zengindir. Et kan yapar ve kansızlığı önler. Bedeni canlı ve güçlü kılar. Zihinsel gelişmeyi sağlar. Şişmanlığı önler. Bu özellikleri ile et soframızın baş tacı olmuştur. Beslenmede et ile ilgili şu özelliklerin de bilinmesi gerekir: Dana, piliç, karaciğer ve beyinin sindirimi kolaydır. Bunlara hafif etler adı verilir. Koyun etine ve sığır etinin bazı parçalarına yarı hafif ya da yarı yağlı etler denir. Bunların sindirimi beyaz etin (hafif etin-yağsız etin) sindiriminden biraz daha zordur. Kaz ve ördek etine, koyunun ve sığırın yağlı kısımlarına ağır et ismi verilir. Adından da anlaşıldığı üzere bunların sindirimi daha zordur. En ağır et domuz etidir. Zengin gelişmiş ülkelerde hastalıkların pek çoğuna yağlı domuz eti neden oluyor.

Marinasyon
Biz ete kesinlikle şiddet uygulamıyoruz Ete sevgiyle yaklaşıyoruz. Eti çok kalında yapmıyoruz çok incede. Eğer et uygun yumuşaklıkta değilse eti kuru veya ıslak dinlendirme yapıyoruz. Kuru dinlendirmede sürekli hava akımının olduğu bir dolapta 21 gün bekletiyor ve ete aroma kazandırıyoruz. Et marul değildir, bekledikçe yumuşar. Taze et hala yaşıyor sayılır, iç yapısında ki laktik asidler onu hala diri tutmaya çalışır. Kesimden sonraki sertlik 1 gün sürer ve buna rigor motris denir. Sonraki süreç laktik asidindir, bu da 21 gündür. Eğer eti bozmadan 21 gün dinlendirebilirseniz,21. gün sonunda etiniz pamuk gibi olacaktır. Yani laktik asid mücadeleyi 21 gün sonra bırakıyor.

Ürünlerimiz
- Bonfile: Kuru ve ıslak dinlendirme yöntemi ile dizilir.
- Antrikot
- Pirzola: Kuzu etlerinde herhangi bir dinlendirme yapılmaz.
- Kasap köfte
- Satır köfte: Sadece et tadında.
- Izgara köfte
- Mangal köfte: Pastırmalı ve peynirli.
- Bülbül Yuvası Köfte
- Kuzu Külbastı
- Kebap Çeşitleri

Meze Çeşitleri

- Babaganuş patlıcan salatası
- Pembe sulta haydari kurutulmuş domates
- Rus salatası kuzu sarma: kuzunun antrikotu kullanılarak yapılır.
- Günlük 20 çeşit meze
- Acılı ayran
- Fırın sütlaç
 
 


 

BİZİ TAKİP EDİN

 

İLETİŞİM

Şeyhsinan Mah. Kumyol Cad. No:55 Çorlu / Tekirdağ

(0282) 650 10 41 - 650 10 42

(0282) 650 06 08

hismar@hismar.com.tr

 

HİSMAR AVANTAJLARI

 
Tüm Hakları Saklıdır © Hismar Hipermarket